Je dak renoveren. Wat, waarom en wanneer?

Het goede weer laat bij het begin van deze zomer wat op zich wachten maar bij de eerste zonnestralen kan je er zeker van zijn dat de dakwerkers weer aan de slag gaan. Zo staan er ook bij Artisan verschillende dakrenovaties op de planning voor de komende periode. Maar waarom en wanneer moet je je dak nu precies laten renoveren? En aan wat mag je je verwachten? 

Tijd voor een volledige dakrenovatie?

Vaak wordt gezegd dat een dak ouder dan 20 jaar aan een renovatie toe is. Daarnaast zijn er echter ook nog andere punten waaraan je kan zien dat jouw dak nu écht wel aan renovatie toe is. Spot je afgebladderd houtwerk, lekkend water, lekkende goten, kapot loodwerk of in geval van een plat dak grote plassen water op je dak? Dan doe je er best aan om ons even te contacteren en dan bekijken wij met jou wat er precies moet gebeuren én wat jouw mogelijkheden zijn. Zo kan het zijn dat de dakconstructie zelf nog in orde is en dat een, al dan niet gedeeltelijke, vernieuwing van de dakbedekking de problemen oplost. Nieuwe dakpannen of nieuwe roofing en de klus is geklaard! Is de dakconstructie toch zwaar aangetast dan is het plaatsen van een volledig nieuw dak aan de orde. Daarnaast kan een dak renoveren ook door middel van een overzetdak. Een overzetdak is een soort dakbedekking bovenop een andere dakbedekking maar kan ook enkel uitgevoerd worden wanneer de dakconstructie nog in goede staat is. 

Voordelen en premies 

Belangrijk om weten is dat alle daken in Vlaanderen voor 2020 verplicht geïsoleerd moeten zijn. Wie zijn dak dus nu laat renoveren kan tegelijkertijd zijn dak laten isoleren. Wie zijn dak laat renoveren en tegelijk laat isoleren bespaart niet alleen op de uitvoeringskosten, maar zal ook zijn energierekening opvallend zien dalen. De juiste dakisolatie houdt in de winter de warmte vast en in de zomer de warmte buiten. Wie zijn dak laat isoleren heeft bovendien ook recht op premies voor dakisolatie. Ook voor het renoveren van je dak is een renovatiepremie beschikbaar. Voor alle vragen over premies, dakrenovaties en isolatie kan je bij ons terecht. Maar we geven je alvast een gouden tip; wie een dakisolatie wenst in te plannen doet dit best een jaar op voorhand. De agenda’s voor dit seizoen zitten bij de meeste dakwerkers volledig vol. 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>