Ruwbouw, isolatie & ramen

Voor & na

Beste (ver)bouwer, 

In de vorige blog Vuistregels voor een vlotte start van uw renovatie bespraken we de vuistregels voor een vlotte start van je verbouwing.  Na de keuze van je architect,  je bouwpartner en de eventuele afronding van je financiering, kan de eigenlijke verbouwing starten. In deze blog leidt het team van Artisan BVBA,  al meer dan 30 jaar dé referentie in totaalrenovaties in Leuven en omstreken, je doorheen de verschillende fasen van je verbouwing. Vandaag: het strippen van je pand, de isolatie en  nutsleidingen. Nog vragen? We staan klaar om onze deskundigheid met je te delen! 

Strippen van je pand 

De bouwplannen-en vergunningen zijn goedgekeurd en je aannemer is aangesteld. Hopelijk kunnen we jou voorthelpen met je totaalrenovatie. Wat moet er in de eerste plaats gebeuren? Juist! Het strippen van je interieur. En dat mag je best letterlijk nemen. Al wat een vlotte en correcte verbouwing kan hinderen moet weg. Concreet hebben we het over versleten bepleistering, sanitair en verwarming, elektriciteit, valse plafonds, kapotte vloeren,…. Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Na de afronding van de afbraakwerken maak je je gestripte pand schoon. Al het achterblijvende afval verwijder je zodat je met een kraaknette ruwbouw aan de slag kan gaan. Is je dak nog in orde en zijn je ramen in hoogrendementsglas? Check! 

Isolatie

In de wetenschap dat de isolatienormen jaar na jaar verstrengen en de prijzen voor gas, elektriciteit of stookolie aan de hoge kant zijn is het raadzaam in de eerste plaats je woning goed te isoleren. We hebben het dan over het dak, gevels en vloeren (evt. kelder).

Let wel! Zorg voor voldoende ventilatie in je pand! Ook daar bestaan hoogwaardige systemen voor zoals het hoogwaardige Sarking-daksysteem. Vraag ernaar bij Artisan BVBA! Ze hebben er ervaring mee. Het spreekt voor zich dat een grondige isolatie wordt gerealiseerd bij het vervangen van dak en ramen. 

Nutsleidingen

Na de isolatie, eventueel met vervanging van dak en ramen, is het tijd om de nutsleidingen in orde te brengen. In functie van je sanitaire installatie, badkamer en verwarming kan een verlegging/aanvulling van de leidingen aan de orde zijn. In dat kader is het belangrijk dat er in rechte banen gewerkt wordt en volgens het principe van de kortste weg. Hou bij de aanleg van de nutsleidingen rekening met een eventuele plaatsing van een hemelwaterrecuperatiesysteem (Grundfos en Wilo), zonnepanelen-en boilers en warmtepomp (Buderus,…).  Er zijn heel wat mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te nemen, en waarbij subsidies worden toegekend. Vraag ernaar bij Artisan BVBA! 

Ziezo! Je woning is winddicht, grondig geïsoleerd en goed geventileerd. Voor je sanitair, verwarming en elektriciteit werk je met vooruitstrevende technieken met een garantie op energie-efficiëntie en duurzaamheid! 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>